Mungkin anda selalu bermimpi untuk memiliki rumah anda sendiri. Anda telah menimbang kebaikan dan keburukan sama ada untuk membina atau membeli, dan anda telah memutuskan untuk membina! Tahniah! Tetapi minda yang ingin tahu ingin tahu … berapa kos untuk membina rumah pada hari ini? Dan apa kos yang perlu anda bayar yang anda tidak nampak datang?

Kami akan memotong untuk mengejar-untuk anda nerdy di luar sana, kos purata untuk membina sebuah rumah pada tahun 2017 adalah $ 428,000. (1) Anggaran itu berdasarkan pada 2,800 kaki persegi, rumah keluarga tunggal-yang menjadikan kos untuk membina sebuah rumah kira-kira $ 153 setiap kaki persegi. Itulah jawapan teknikal.

Tetapi sebelum anda bergegas ke bank, teruskan! Terdapat sebatan yang berbeza untuk orang yang berbeza. Kos untuk membina rumah adalah berdasarkan kepada faktor-faktor yang berubah seperti saiz, lokasi, buruh, bahan dan trend hartanah semasa, yang menjadikannya mustahil untuk menjawab semua jawapan yang sempurna dan bersesuaian. Oleh itu mari kita tolak kos purata untuk membina rumah ke setiap peringkat renovate rumah . Pasang topi keras anda, dan baca terus.

Sebelum anda mula

Baiklah, anda mahu membina sebuah rumah. Awesome. Tetapi ketiga-tiga babi kecil juga. Dan kita semua tahu apa yang berlaku kepada mereka. Dua babi mempunyai idea bodoh untuk membina rumah mereka daripada jerami dan kayu. Babi yang lain membina rumah batu bata yang dipikirkan dengan baik. Apabila serigala datang, satu-satunya rumah yang tinggal berdiri adalah yang dibina dengan batu bata dengan hati-hati.
Sama seperti tiga babi kecil, untuk melindungi masa depan anda, anda perlu membina bata-bajet dengan bata-sebelum anda membina sebuah rumah.

Beli Harta

Mula-mula, ini adalah seorang yang tidak berfikir, tetapi jika anda belum membeli harta di mana rumah anda akan dibina, dapatkan ejen harta tanah yang berkualiti. Pakar-pakar ini, yang juga dikenali sebagai ejen pembeli, akan membantu anda memburu dan merundingkan kesepakatan di atas tanah untuk lokasi yang sempurna untuk membina rumah anda. Agen yang baik akan tahu di mana untuk mencari kawasan yang akan datang supaya anda boleh menanam akar di tempat yang akan menjadikan rumah anda lebih berharga dari masa ke masa, iaitu apa yang anda mahukan!

Bina rumah atas tanah sendiri Rancangan

Sekarang, apabila anda mendapati plot tanah yang indah, bersiaplah untuk membuat banyak keputusan! Dalam setiap fasa pembinaan, anda akan membuat puluhan pilihan yang menjejaskan kos untuk membina rumah anda! Anda perlu bermula dengan visi terperinci yang terperinci mengenai rumah yang anda mahukan. Dan kita tidak hanya bermaksud bilangan bilik dan kemasan. Sekiranya anda tidak membuat keputusan mengenai belanjawan anda, anda akan membuat satu pesanan pesanan perubahan.
Tukar pesanan adalah item kerja yang perlu ditambah atau dialih keluar dari set rancangan asal. Mereka akan menghantar belanjawan anda melalui bumbung dan memandu pembina anda gila! (Jangan lakukan ini, orang!)

Untuk membantu anda mempersiapkan keputusan yang perlu anda lakukan pada setiap peringkat proses pembinaan rumah, kami telah membongkar kos tipikal untuk membina rumah ke peringkat berasingan, bermula dengan kerja tapak dan bergerak ke arah landskap – dan juga harga jualan akhir. Walaupun kami tidak dapat membaca fikiran anda dan meramalkan berapa banyak kos untuk membina rumah yang anda fikirkan, kami dapat menunjukkan kepada anda apa yang harganya harapkan dan kapan. Mari kita menyelam!